Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Documentarist İstanbul Belgesel Günleri 19’uncu kez başlıyor…
    • Doku Sanat Galerileri’nden Geleneksel ‘Yaz Karması’ Sergisi
    • “DISCONNECT” 27 Haziran’a kadar Mine Sanat Galerisi DENEYSEL’de…
    • Vahhab Ayhan “Katmanlar”, Bahadır Yavuz Aydın’ın “Temas: Doğa ve İnsan” başlıklarıyla Galeri Soyut’ta…
    • “Geriye Kalan” Çetin Çakmakçı’nın Solo Sergisi Arttrafik Galeri’de…
    • EGE’DE MEŞK / Ayvalık Müzik Atölyeleri; Okay Temiz, Gülcan Kaya, Salih Korkut Peker…
    • 1. İSTANBUL DİRENALİ; GEZİ PARKI
    • ARETE, “Sanat Dolu XVI Yıl” Sergisiyle Yeni Dönemine Başlıyor…
    Kültür Sanat Haritası
    • Kent Günlüğü
    • Sinema
    • Sahne
      • Tiyatro
        • İstanbul
        • Ankara
        • İzmir
        • Diğer
      • Opera Bale
        • İstanbul
        • Ankara
        • İzmir
        • Diğer
      • Gösteri
        • İstanbul
        • Ankara
        • İzmir
        • Diğer
    • Konser
      • İstanbul
      • Ankara
      • İzmir
      • Diğer
    • Sergi
      • İstanbul
      • Ankara
      • İzmir
      • Diğer
    • Festival
    • Kitap
    • Müzik
    • Yeme İçme
      • İstanbul
      • Ankara
      • İzmir
      • Diğer
    • Söyleşi / Yazılar
    Kültür Sanat Haritası
    Anasayfa»Sergi»İstanbul»ZEYNEP BELER “BEACHCOMBER” Sergisi

    ZEYNEP BELER “BEACHCOMBER” Sergisi

    0
    Kültür Sanat Haritası 13 Şubat 2018 İstanbul, Sergi

    KRANK Art Gallery, Zeynep Beler’in “Beachcomber” adlı solo projesine ev sahipliği yapıyor. Sergi sanatçının 1-30 Kasım 2017 tarihleri arasında davet edildiği Almanya, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Düsseldorf konuk sanatçı programından ve son dönem çalışmalarından yapılan bir seçkiyle şekilleniyor.
    15 Şubat 2018 – 17 Mart 2018
    “Bulunmuş nesneler bilgisayarımın kıyılarına vuruyor. Teneke kutularla eski lastikler, korsan mallarına karışıyor. Gömülü hazine gerçekten orada, ama üstü ziftle kaplanmış ve tuhaf. Görülmesi güç çünkü yabancı ve yalnızca pek azımız, adı konmamış olanı görebiliriz.
    Bir şey arıyorum, doğru.
    Verilerin içindeki anlamı arıyorum.
    Sahilden topladığı ganimetle geçinen bir aylak gibi ekranımı taramamın sebebi bu – seni arıyorum, beni arıyorum, maskelerin ötesini görmeye çalışıyorum. Galiba tüm yaşamım boyunca ikimizi aramışım.”
    The Powerbook / Dizüstü Jeanette Winterson, 2002 Çeviri: Zeynep Mercan

    Zeynep Beler son dönem çalışmalarında interdisipliner üretim anlayışının örneklerini verirken gerek malzeme gerek teknik anlamda edebiyattan felsefeye, internetten bilime geniş bir ilgi ufkundan besleniyor.
    Adını Jeanette Winterson’un 2002 tarihli “Dizüstü” adlı siberuzayda fantastik bir yolculuğu anlatan romanından alan “sahilden topladığı ganimetle geçinen aylak” anlamına gelen Beachcomber’ da yer alan tüm eserler; metinler, şehir görünümleri, sokaklar, spontane anlardan devşirilmiş figüratif imgeler ve kişisel yaşamdan detaylarla dolup taşarken; malzeme ve teknik kadar yaşamın bizahati kendisinin de yeniden dönüşüm (recycle) içinden süzülerek bir tür üst dönüşümle (upcycle) sanatsal bir yapıta evrilebileceğini gösteriyor.
    Serileri ve tek tek eserlerinde fotoğrafın baskın halini bir tür atık sayılabilecek kullanılamaz karelerden semboller inşa ederek kıran sanatçı, yaşamın ciddiyetini de çelişik yanlarını göstererek aşmayı öneriyor. İzleyende derin bir merak uyandıran bu imgeler evreni, bir anlatının parçaları gibi kurgulanırken, satır aralarında yoğun bir form dengesi gözlenebiliyor.
    Birey olarak hali hazırda çok yoğun bir görsellik ve veri bulutu içinde yani bir anlamda enformasyon çağında yaşıyorken, çağdaş sanat alanının esinlenme biçimlerimden üretim anlayışlarına dek sanatsal pratiği hayata daha da “yakınlaştırdığını” bitmiş halleri ile sanat yapıtlarında okumak mümkün. Kendi kuşağı içinden böylesi yoğun bir üretimi “Beachcomber” ile galeri mekanına taşıyan Beler, buluntu malzemeler, çektiği fotoğraflar, yağlıboyalar vb. malzeme ile gündelik hayatın detaylarına attığı bakışlarla yoğun bir “ağ” örüyor. Aslında herkesin akıllı telefonlarıyla yaratıp yanında taşıdığı yapay belleğin bir temsilini kısaca. Sanatçının kurguladığı bu “ağ” izleyende ilk anlamı ve işlevinden koparılmış görsellik aracılığıyla belleği çağrıştırırken, klasik resmetme biçimini kullandığında bir döngü yaratıyor. Bir çeşit belirsizlik hali içinde hepimize tanıdık gelen detaylarla dolup taşan, yaşamın ve sanatın sınırlarını giderek silikleştirip muğlaklaştıran bir döngü. Belleğin ve yaşamın büyük dalgalarının getirdiği her şeyin aralığından sızanlara bakıyoruz.
    Beachcomber 17 Mart’a kadar Krank Art Gallery de görülebilir.

    Zeynep Beler
    1985 Ankara doğumlu sanatçı 2007’de Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. 2010’da Leiden Üniversitesi’nde fotoğraf çalışmaları yüksek lisans programını tamamladı. 2010-12 arası Borusan Art Center konuk sanatçı programında yer aldı. Çevirmenliğiyle de tanınan sanatçının katıldığı diğer atölye ve konuk sanatçı programları arasında Orta Ölçekli Kent: Sıradanı Fotoğraflamak (GAPO ve ISSP işbirliğinde) ve AiR Turkey-Scandinavia Connections (Tranas, İsveç) bulunmaktadır. Yakın zamanda katıldığı sergilerden bazıları İstanbul Modern’de “Habitat” 2015-16, BERLINARTPROJECTS’de “Greetings from Now On: Territories of Commitments” 2016, Zilberman Projects’de “Yazı Kalır” adlı solo sergi 2017 ve Borusan Contemporary’de “Ağaç, Gölge, Deniz, Ay” 2017. Beler yaşamı ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

    Tomtom Gardens No: 8 Tomtom Kaptan Sok. Beyoğlu/ISTANBUL    http://www.krankartgallery.com

    Beachcomber KRANK Art Gallery Sergi solo projesi Zeynep Beler
    PAYLAŞ Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Kültür Sanat Haritası

    Benzer Haberler

    Doku Sanat Galerileri’nden Geleneksel ‘Yaz Karması’ Sergisi

    “DISCONNECT” 27 Haziran’a kadar Mine Sanat Galerisi DENEYSEL’de…

    Vahhab Ayhan “Katmanlar”, Bahadır Yavuz Aydın’ın “Temas: Doğa ve İnsan” başlıklarıyla Galeri Soyut’ta…



    https://www.kultursanatharitasi.com/wp-content/uploads/2022/10/3.Sagbanner-caz3.mp4





    >br>

    Temmuz Ağustos Sayısı Bayilerde
    Son Yazılar
    • Documentarist İstanbul Belgesel Günleri 19’uncu kez başlıyor…
    • Doku Sanat Galerileri’nden Geleneksel ‘Yaz Karması’ Sergisi
    • “DISCONNECT” 27 Haziran’a kadar Mine Sanat Galerisi DENEYSEL’de…
    • Vahhab Ayhan “Katmanlar”, Bahadır Yavuz Aydın’ın “Temas: Doğa ve İnsan” başlıklarıyla Galeri Soyut’ta…
    • “Geriye Kalan” Çetin Çakmakçı’nın Solo Sergisi Arttrafik Galeri’de…
    • Popüler Haberler
    • Son Haberler
    29 Ocak 2015

    VENEDİK CAMCILIĞI / Gülistan Ertik

    14 Haziran 2015

    BAYKAL SARAN OYUNCULUK ÖDÜLÜ FULYA KOÇAK’IN…

    30 Ocak 2015

    MOZARTHAUS

    12 Haziran 2026

    Documentarist İstanbul Belgesel Günleri 19’uncu kez başlıyor…

    10 Haziran 2026

    Doku Sanat Galerileri’nden Geleneksel ‘Yaz Karması’ Sergisi

    10 Haziran 2026

    “DISCONNECT” 27 Haziran’a kadar Mine Sanat Galerisi DENEYSEL’de…

    Hakkında

    KÜLTÜR SANAT HARİTASI

    Kültür Sanat Haritası, şehirlerin yakın takipçisidir. Kültür, sanat, eğlence ve kent insanını her ay sayfalarına taşır. Gazetecilik terimi olarak da bilinen 5N 1K""Ne? Nerede? Ne zaman? Nasıl? Neden? ve Kim?" prensibini öngörerek sayfalarının konseptini hazırlarken okuyucuya soracağı soruların cevaplarını verir. Bu sayede hem okuyucuya yol gösterir, hem de okuyucunun bilgilenmesine olanak sunar.

    Popüler Haberler
    29 Ocak 2015

    VENEDİK CAMCILIĞI / Gülistan Ertik

    14 Haziran 2015

    BAYKAL SARAN OYUNCULUK ÖDÜLÜ FULYA KOÇAK’IN…

    30 Ocak 2015

    MOZARTHAUS

    Genel Bilgi

    Yapım
    Gergedan Tanıtım

    Web Tasarım Uygulama
    Ansolon

    Copyright © 2016 Kültür Sanat Haritası.
    • Hakkında
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.