Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • “Geriye Kalan” Çetin Çakmakçı’nın Solo Sergisi Arttrafik Galeri’de…
    • EGE’DE MEŞK / Ayvalık Müzik Atölyeleri; Okay Temiz, Gülcan Kaya, Salih Korkut Peker…
    • 1. İSTANBUL DİRENALİ; GEZİ PARKI
    • ARETE, “Sanat Dolu XVI Yıl” Sergisiyle Yeni Dönemine Başlıyor…
    • ELİF SANCHEZ, 4. ALBÜMÜ “ASÍ PUES…”İN LANSMAN KONSERİYLE 31 MAYIS’TA SWISSÔTEL THE BOSPHORUS CHALET GARDEN’DA!
    • “Benim İnsanlarım” Resim Sergisi Ütopya Art Project Gallery’de…
    • Qzens Gallery’de Disiplinlerarası Sergi: UNDER CONSTRUCTION
    • AYŞE TAKI GALERİSİ SUNAR; COMING FULL CIRCLE – 360°
    Kültür Sanat Haritası
    • Kent Günlüğü
    • Sinema
    • Sahne
      • Tiyatro
        • İstanbul
        • Ankara
        • İzmir
        • Diğer
      • Opera Bale
        • İstanbul
        • Ankara
        • İzmir
        • Diğer
      • Gösteri
        • İstanbul
        • Ankara
        • İzmir
        • Diğer
    • Konser
      • İstanbul
      • Ankara
      • İzmir
      • Diğer
    • Sergi
      • İstanbul
      • Ankara
      • İzmir
      • Diğer
    • Festival
    • Kitap
    • Müzik
    • Yeme İçme
      • İstanbul
      • Ankara
      • İzmir
      • Diğer
    • Söyleşi / Yazılar
    Kültür Sanat Haritası
    Anasayfa»Konser»İstanbul»Ruhi Su Dostlar Korosu 40 yaşında

    Ruhi Su Dostlar Korosu 40 yaşında

    0
    Kültür Sanat Haritası 22 Nisan 2015 İstanbul, Konser

    Ruhi Su Dostlar Korosu 40 yaşında

    dostlar korosu 1975Temelleri 1975 yılında Ruhi Su tarafından atılan Dostlar Korosu, 2015’te 40. Yılını kutluyor.

    Ruhi Su Dostlar Korosu 40. yıl konserleri kapsamında, 26 Nisan’da Kadıköy Moda Sahnesi’nde dinleyicileriyle buluşacak. Kurulduğu ilk yıllarda tek sesli türküler üzerine çalışan, daha sonraları iki sesli küçük denemelerle çok sesliliğe adım atan koro 80’li yıllardan beri türküleri çok sesli olarak icra ediyor.

    İlk defa 1975 yılında, Dostlar Tiyatrosu’nda verilen Pir Sultan Konseri’nde sahne alan Dostlar Korosu, Ruhi Su’nun 1976 yapımı ‘El Kapıları’, 1977 yapımı ‘Sabahın Sahibi Var’, 1978 yapımı ‘Semahlar’ albümlerinde de yer alır.

    Ruhi Su ve çok sesli müzik

    Büyük yorumcu Ruhi Su, tek sesli halk müziğimizin batı müziği içinde yer edinmesinin bir yolu olarak “çok sesliliğe”  işaret eder. Bu güçlü müzik dilini benimsetmek için de temelde polifonik bir karaktere sahip olan halk müziğimizden yola çıkar. Bir yazısında ” Batı tekniği ile işlenmiş müziğimizi dinlerken de kendi dilimizi ve kendi yaşantılarımızı bula bula çok sesliliğin tadını anlamaya alışacağız ve böylece batı müziği içindeki yerimizi alabileceğiz…” der.

    12 Eylül darbesiyle birlikte çalışmalarına ara vermek zorunda kalan koronun Ruhi Su ile dayanışması sanatçının ölümüne kadar devam eder. Ruhi Su’nun ölümünden sonra yeniden bir araya gelerek çalışmalarını sürdürme kararı alan Dostlar Korosu, 1987 yılında, ustaya saygının bir ifadesi olarak adını ‘Ruhi Su Dostlar Korosu’ (RSDK) olarak değiştirir.Çalışmalarını Timur Selçuk, Sarper Özsan, Hüseyin Tutkun, Cenan Akın, Öcal Öcalan, Refik Köksal, Cengiz Ünal, Ortaç Aydınoğlu ve Berktay T. Akyıldız gibi değerli müzik insanları yönetiminde sürdürür. RSDK, bugün halk müziğine katkı veren ve zevkle dinlenen çok sayıda yorumcunun çıkış noktasıdır ve ülkemizde, bunca yıldır yaşamını sürdüren, varlığını koruyan bir kaç amatör korodan biridir. Koro, 2012’den itibaren aynı yıl kurulan Ruhi Su Kültür Ve Sanat Derneği bünyesinde çalışmalarına devam eder. Ruhi Su Dostlar Korosu 2014 yılı Şubat ayından bu yana çalışmalarını, Emin İgüs’ün sanat danışmanlığında, şef Mutlu Ödemiş’in yönetiminde sürdürmektedir.

    Dostlar Korosu Emin İgüs Mutlu Ödemiş Ruhi Su Ruhi Su Dostlar Korosu
    PAYLAŞ Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Kültür Sanat Haritası

    Benzer Haberler

    ELİF SANCHEZ, 4. ALBÜMÜ “ASÍ PUES…”İN LANSMAN KONSERİYLE 31 MAYIS’TA SWISSÔTEL THE BOSPHORUS CHALET GARDEN’DA!

    “40. Uluslararası Ankara Müzik Festivali: Kültürün ve Müziğin Başkentteki Buluşması”

    Ceylan Ertem Ankara ve Eskişehir’de…



    https://www.kultursanatharitasi.com/wp-content/uploads/2022/10/3.Sagbanner-caz3.mp4





    >br>

    Temmuz Ağustos Sayısı Bayilerde
    Son Yazılar
    • “Geriye Kalan” Çetin Çakmakçı’nın Solo Sergisi Arttrafik Galeri’de…
    • EGE’DE MEŞK / Ayvalık Müzik Atölyeleri; Okay Temiz, Gülcan Kaya, Salih Korkut Peker…
    • 1. İSTANBUL DİRENALİ; GEZİ PARKI
    • ARETE, “Sanat Dolu XVI Yıl” Sergisiyle Yeni Dönemine Başlıyor…
    • ELİF SANCHEZ, 4. ALBÜMÜ “ASÍ PUES…”İN LANSMAN KONSERİYLE 31 MAYIS’TA SWISSÔTEL THE BOSPHORUS CHALET GARDEN’DA!
    • Popüler Haberler
    • Son Haberler
    29 Ocak 2015

    VENEDİK CAMCILIĞI / Gülistan Ertik

    14 Haziran 2015

    BAYKAL SARAN OYUNCULUK ÖDÜLÜ FULYA KOÇAK’IN…

    30 Ocak 2015

    MOZARTHAUS

    5 Haziran 2026

    “Geriye Kalan” Çetin Çakmakçı’nın Solo Sergisi Arttrafik Galeri’de…

    2 Haziran 2026

    EGE’DE MEŞK / Ayvalık Müzik Atölyeleri; Okay Temiz, Gülcan Kaya, Salih Korkut Peker…

    1 Haziran 2026

    1. İSTANBUL DİRENALİ; GEZİ PARKI

    Hakkında

    KÜLTÜR SANAT HARİTASI

    Kültür Sanat Haritası, şehirlerin yakın takipçisidir. Kültür, sanat, eğlence ve kent insanını her ay sayfalarına taşır. Gazetecilik terimi olarak da bilinen 5N 1K""Ne? Nerede? Ne zaman? Nasıl? Neden? ve Kim?" prensibini öngörerek sayfalarının konseptini hazırlarken okuyucuya soracağı soruların cevaplarını verir. Bu sayede hem okuyucuya yol gösterir, hem de okuyucunun bilgilenmesine olanak sunar.

    Popüler Haberler
    29 Ocak 2015

    VENEDİK CAMCILIĞI / Gülistan Ertik

    14 Haziran 2015

    BAYKAL SARAN OYUNCULUK ÖDÜLÜ FULYA KOÇAK’IN…

    30 Ocak 2015

    MOZARTHAUS

    Genel Bilgi

    Yapım
    Gergedan Tanıtım

    Web Tasarım Uygulama
    Ansolon

    Copyright © 2016 Kültür Sanat Haritası.
    • Hakkında
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.