Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • ARTCONTACT ISTANBUL 2025
    • “Martı mıyım?”  24 Nisan’da ENKA Oditoryumu’nda!
    • ENKA Sahne Gala Konseri 22 Nisan’da ENKA Sanat’ın Youtube Kanalı’nda Yayında!
    • The End / Son; 25 Nisan’da Başka Sinema’da…
    • Salt Beyoğlu’nun Yeni Sergisi; Hayvanların Yaşamı
    • DOKU SANAT GALERİLERİ’NDE PALUCHA ve KANDEMİR SERGİSİ
    • CI BLOOM
    • 44. İstanbul Film Festivali’nde son hafta!
    Kültür Sanat Haritası
    • Anasayfa
    • Kent Günlüğü
    • Sinema
    • Sahne
      • Tiyatro
        • İstanbul
        • Ankara
        • İzmir
        • Diğer
      • Opera Bale
        • İstanbul
        • Ankara
        • İzmir
        • Diğer
      • Gösteri
        • İstanbul
        • Ankara
        • İzmir
        • Diğer
    • Konser
      • İstanbul
      • Ankara
      • İzmir
      • Diğer
    • Sergi
      • İstanbul
      • Ankara
      • İzmir
      • Diğer
    • Festival
    • Vitrindekiler
      • Kitap
      • Müzik Market
      • DVD
    • Yeme İçme
      • İstanbul
      • Ankara
      • İzmir
      • Diğer
    • Konuklar
      • Söyleşiler
      • Yazılar
    Kültür Sanat Haritası
    You are at:Home»Konuklar»Kalbi Kırık Bir Diva; Mariah Carey

    Kalbi Kırık Bir Diva; Mariah Carey

    0
    By Kültür Sanat Haritası on 6 Haziran 2018 Konuklar, Yazılar

    Mariah Carey’i popüler müziğin gerçek bir divası olarak tanıyoruz. O güzel sesini ve onlarca güzel şarkısını çok iyi biliyoruz. Belki arada derede medyada hoyrat harcamalarına ve aşırı lüks yaşantısına, klip ya da film setlerinde yaşattığı kıyametlere ve kırık dökük aşk hikayelerine de rastlıyoruz. Biliyoruz ki tavrı hep diva. Ama kalbi kırık bir diva. Ancak onu bugünlerde çok daha iyi tanıyoruz. İçtenlikle ilk kez Bipolar tedavisi gördüğünü paylaşıyor.

    Eşi Nick Cannon’dan ayrılana dek hatta televizyondaki reality şovuna dek velhasıl çok uzun bir süre rahatsızlığını inkar ettiğini paylaşıyor. Aslında 2001 yılında konulan bipolar teşhisine uzun süre inanmak istememiş. Şimdilerde tüm bunları aktardığı ve inkar etmeyi bırakarak aldığı terapiyi ve ilaç yardımını da itiraf edip paylaştığı People söyleşisi ile Mariah Carey bambaşka konuşuluyor. Belki artık daha iyi anlaşılıyor ve elbette çok hassas bir dönem yaşıyor. İki uçlu duygulanım bozukluğuna karşı verdiği savaş boyunca gidip gelen taşkınlık, coşkunluk dönemleri ve çökkünlük, durgunluk dönemlerinde aslında hiç anlaşılmayan Mariah belki de Diva tavrıyla yargılandı hep. Hele kolay harcayan endüstri için anlaması zor, yargılaması kolaydı hep. Belli ki Carey biraz anlaşılmak istiyor.

    Mariah Carey’i anlayalım, hissedelim, hep sevdik yine hatırlayalım sevelim istedim. O çok özel bir ses. Üstelik hayranlarına “kuzular” diyecek kadar duygusunu, sevgisini de coşkulu yaşayan bir kadın. Mariah Carey ile ilgili bilinmeyenleri ve 14. stüdyo albümü “Me. I Am Mariah. The Elusive Chanteuse,” döneminde gerçekleştirdiğim söyleşide onun dilinden dökülenlerden seçtiklerimi büyük bir keyifle ve duygularımla birlikte paylaşıyorum.
    Cenk Erdem

    Söyleşimizden incilerle Mariah
    *Kuzular dünyada bildiğim en masum canlılar. Ve hayranlarım da yine tanıdığım en masum insanlar…
    *Sahnede söylerken en çok romantik gelen şarkılarım Endless Love, Vision Of Love, I want to know what love is ve elbette My all…
    *Müziklerimin bir sohbet açabilmesi hoşuma gider.
    *Hepimiz aynıyız ve hepimiz aynı şeyleri istiyoruz: mutlu olma hakkı, nasıl olmak istiyorsak öyle olmak ve kimi sevmek istiyorsak onu sevmek.
    *Farklı hissetmek ve yabancılaşmak üzerine de şarkılarım var, çünkü ben de kendi meselelerimle büyüdüm, melezdim ve paramız yoktu.
    *Bence insanlar sadece aşka saygı göstersinler.
    Tüm dünyada 200 milyondan fazla albüm satan Carey, tüm zamanların en çok satan kadın şarkıcılarından biri. Aynı zamanda 18 Billboard Hot 100 1 numarası ile Amerika’da en çok 1 numara çıkaran kadın şarkıcı rekorunu hala elinde tutuyor. 21 Amerikan Müzik Ödülü, 32 Billboard Müzik Ödülü, 5 Grammy, 21 Dünya Müzik Ödülü ile Mariah dev bir pop yıldızı. Ama Carey hakkında daha neler var neler…
    Mariah Carey ile ilgili çok bilinmeyen gerçekler
    *Mariah Carey’nin annesi Patricia Carey’nin bir opera sanatçısı olduğunu sağır sultan bile duymuştur. Ancak annesinin ona bir Broadway müzikali olan “Paint Your Wagon” şarkılarından “They Call the Wind Maria” şarkısından esinlenerek Mariah ismini verdiğini herkes bilmez.
    *Opera yıldızı annesi Patricia, Mariah’nın sesini, New York’ta Verdi’nin meşhur operası Rigoletto’nun provalarındayken henüz 3 yaşında olan kızının duyduğu İtalyanca şarkıyı birebir ve mükemmel söylemesi ile keşfetmiş. ( Boşuna Diva değil!)
    *Çocukken Norman Mailer’ın Marilyn Monroe biyografisini okuyan Mariah azılı bir Monroe hayranı olarak büyümüş. 1999 yılında bir açık artırmada Marilyn Monroe’nun Baby Grand piyanosunu 600 bin dolara satın almış. Kızının ismini Monroe koyduğunu herhalde biliyorsunuz. Yeğenlerimiz Monroe ve Moroccan Cannon 2011 ‘de dünyaya geldiler.
    *İkizlerinin sezaryenle doğumu esnasında ayrıldığı eşi ve çocuklarının babası Nick Cannon Carey’nin meşhur şarkısı “Fantasy” parçasını piyanoda çalmış. Ailece tahtalar eksik. Ama sıradan bir hikayesi olsa Diva olur mu hiç?
    *Lisedeyken Mariah Carey’e “Serap” lakabını takmışlar. Okulu öyle çok kırıyormuş ki, arada serap görüyorlar gibi geliyormuş arkadaşlarına.
    *Vaftiz annesi meşhur R&B ikonu Patti La Belle. Sünnette kirvem Tom Jones olsa fena mı olurdu yani?
    *2007 yılında Playboy dergisine kapak olan Mariah hiç çıplak poz vermeden mayo ile bir Playboy yıldızı. Türkan Şoray prensipleri de var mesela.
    *5 oktavı aşan ses aralığı, melizmatik okuyuşu ( bir heceye birden fazla nota yükleyerek) ve çok özel bir teknik olan ve çok yüksek notalara çıktığı ıslık perdesi ile Guinness Rekorlar kitabında. Velhasıl kapris de yakışır, köpeği için aldığı limuzin de. Haddimizi bilelim.

    Bipolar Cenk Erdem Diva Kalbi Kırık Bir Diva Mariah Carey popüler müzik
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Kültür Sanat Haritası

    Related Posts

    VELİ SAPAZ; SANATÇI ÜRETİRKEN ÖZGÜRDÜR, ÖZGÜR OLMAYAN SANATÇI ÖZGÜN OLAMAZ…

    Cam ve Ötesi; Taha Baydar…

    Mutlu Dölek’in Renkleri ile Evrenin Derinliklerine, Galaksilere Bir Yolculuk!

    Comments are closed.

    https://www.kultursanatharitasi.com/wp-content/uploads/2022/10/3.Sagbanner-caz3.mp4





    >br>

    Temmuz Ağustos Sayısı Bayilerde
    Son Yazılar
    • ARTCONTACT ISTANBUL 2025
    • “Martı mıyım?”  24 Nisan’da ENKA Oditoryumu’nda!
    • ENKA Sahne Gala Konseri 22 Nisan’da ENKA Sanat’ın Youtube Kanalı’nda Yayında!
    • The End / Son; 25 Nisan’da Başka Sinema’da…
    • Salt Beyoğlu’nun Yeni Sergisi; Hayvanların Yaşamı
    • Popüler Haberler
    • Son Haberler
    14 Haziran 2015

    BAYKAL SARAN OYUNCULUK ÖDÜLÜ FULYA KOÇAK’IN…

    29 Ocak 2015

    VENEDİK CAMCILIĞI / Gülistan Ertik

    7 Mayıs 2025

    ARTCONTACT ISTANBUL 2025

    7 Mayıs 2025

    ARTCONTACT ISTANBUL 2025

    20 Nisan 2025

    “Martı mıyım?”  24 Nisan’da ENKA Oditoryumu’nda!

    20 Nisan 2025

    ENKA Sahne Gala Konseri 22 Nisan’da ENKA Sanat’ın Youtube Kanalı’nda Yayında!

    Latest Reviews
    Hakkında

    KÜLTÜR SANAT HARİTASI

    Kültür Sanat Haritası, şehirlerin yakın takipçisidir. Kültür, sanat, eğlence ve kent insanını her ay sayfalarına taşır. Gazetecilik terimi olarak da bilinen 5N 1K""Ne? Nerede? Ne zaman? Nasıl? Neden? ve Kim?" prensibini öngörerek sayfalarının konseptini hazırlarken okuyucuya soracağı soruların cevaplarını verir. Bu sayede hem okuyucuya yol gösterir, hem de okuyucunun bilgilenmesine olanak sunar.

    Subscribe to our newsletter:

    Popüler Haberler
    14 Haziran 2015

    BAYKAL SARAN OYUNCULUK ÖDÜLÜ FULYA KOÇAK’IN…

    29 Ocak 2015

    VENEDİK CAMCILIĞI / Gülistan Ertik

    7 Mayıs 2025

    ARTCONTACT ISTANBUL 2025

    Genel Bilgi

    Yapım
    Mutlu Son Medya

    Web Tasarım Uygulama
    Ansolon

    Copyright © 2016 Kültür Sanat Haritası.
    • Hakkında
    • Credit / Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.